Taziyeler Hakkında Önemli Duyuru

İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirüs (Covid-19) ile ilgili yayınlanan genelge kapsamında; Yüksekova Kaymakamlığı, ilçemizdeki taziyeler ile ilgili önemli duyuruda bulundu.
16 Mart 2020 / 21:15

Yüksekova Kaymakamlığının yaptığı Duyuruda: "Yeni Tip Coronavirüsün(Covid-19)  salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarımız  tarafından bir dizi tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımız tarafından "Taziye Evlerinin" faaliyetlerinin 16.03.2020 günü saat 24:00 itibariyle durdurulmasına karar verilmiştir.

Buna göre; İlçemizde taziye kültürünün yaygın oluşu ve virüsün yayılmasında kalabalık yerlerin en uygun ortamlar olması nedeniyle, hastalığın yayılmasını önleme açısından yapılmakta olan taziyelerin, defin işleminin tamamlanmasına müteakip, mezarlıkta okunacak dua ile sonlandırılması ya da  mezarlıkta defin işlemi sonrası taziyenin açık alanda belli bir mesafenin korunarak herhangi bir temas olmadan kısa süre içerisinde gerçekleştirilmesi, camilerde, taziye evlerinde veya kapalı mekanlarda hiçbir şekilde taziye kurulmaması, toplum sağlığı ve güvenliği açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle ilçemizdeki Taziye Evlerimizin de faaliyetleri durdurulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.