Tedavileri Biten Kuşlar Doğaya Bırakıldı

Yüksekova’da yaralı halde bulunduktan sonra tedavi edilen baykuş ile şahin, tedavilerinin ardından doğal yaşam alanlarına bırakıldı.
09 Ekim 2018 / 14:39

Vatandaşların yaralı halde buldukları baykuş ile şahin, Yüksekova Belediyesi bünyesindeki Hayvan Tedavi Merkezi'ne teslim edildi.

Veteriner hekimi, Hekim Kaçan tarafından yaraları iyileştirilen ve beslenerek güçlenmeleri sağlanan kuşlar, tedavilerinin ardından görevlilerce doğaya bırakıldı.

Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi, Hekim Kaçan vatandaşların kendilerine ulaştırdığı yaralı kuşları tedavi altına aldıklarını belirtti. Kaçan, “Yaralı ve bitkin haldeki kuşların bakımını üstlendik. Baykuşun bacağında ve kanadında uçmasına engel olan yaralar vardı. Yeterince beslenemediği için güçten düşmüştü, uçamıyordu. Gerekli tedavisini yaptık. Düzenli olarak besledik. Şu anda tam uçabilecek durumda. Şahinin de bacağında yarası vardı. Temizledik, uygun ilaçlarla tedavisini uyguladık. Beslenmesini sağladık. Küçük deneme uçuşları yaptık, uçabiliyordu. Kendi beslenmesini sağlayacak duruma geldi. Onları doğal yaşam alanlarına bıraktık” dedi.