Ankara -5 / 3 °C

Üniversiteye Hazırlanan Öğrencilere Kitap Yardımı

Yüksekova Kaymakamlığı tarafından Üniversiteye hazırlanan öğrencilere kitap yardımı yapıldı.
27 Aralık 2017 / 20:10

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Yüksekova’ya gelen Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Dr. Funda Toprak ile ilk olarak kaymakamlık tarafından Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonunda düzenlenen kitap dağıtım programına katıldı.

Vali Toprak, burada yaptığı konuşmada, başta valilik olmak üzere tüm kurumların çocuk ve gençleri iyi eğiterek, onları ülkeye ve millete faydalı birer birey haline getirmek için çaba sarf ettiğini söyledi.

Gençlerin iyi olduğu alanlarda ilerlemesi gerektiğine vurgu yapan Toprak, "Bu konuda bize düşen her türlü yardımı ve alternatifleri sunmaya çalışacağız. Önceki yıllarda da bu tür yardımlar yapıldı. Özellikle son sınıf öğrencilerimizin büyük bir fedakarlıkla çalışması lazım. Bu yardımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mahmut Kaşıkçı da ilçedeki çocuklara kendi çocukları gibi baktıklarını ve yaklaşık 2 bin 300 Lise son sınıf öğrencisi ve mezun olup Üniversite Hazırlık Kurslarına devam eden öğrencilere 52 bin adet civarında soru bankası ve diğer eğitim materyalleri dağıtacaklarını belirterek, öğrenciler için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ve bu kapsamda çalışmalarının devam ettiklerini söyledi.

Kaşıkçı, “Gençlerimizin hedeflerinin yüksek olması gerekiyor. Hedeflerimiz ne kadar yüksek olursa o kadar başarılı olacağız” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Yüksekova Kaymakamlığının ve Belediyenin 2016’dan bu yana eğitim-öğretim ve spor alanlarında sağladığı desteklerle ilgili sinevizyon gösteriminden sonra kitap dağıtımı ile son buldu.

Programa Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Dr. Funda Toprak, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Okul İdarecileri ve Öğrenciler Katıldı.