Vali Toprak Muhtarlarla bir araya geldi

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak Yüksekova ilçesinde, muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.
07 Mart 2017 / 15:15

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinin konferans salonunda düzenlenen toplantıda Vali Toprak, muhtarlarla sohbet ederek, onların sorun ve taleplerini dinledi. Toprak, toplantıda yaptığı konuşmada, kent merkezi ve ilçelerinde yaklaşık 4 aydır muhtarlarla toplantılar düzenlediklerini ve bu toplantıların faydalarını gördüklerini ifade etti.

Muhtarlarla yapılan görüşmelerin önemine değinen Vali Toprak, "Muhtarlarla konuları masaya yatırıp değerlendirmek farklı oluyor. Zaman zaman komutanlarımızla birlikte ilimizin her köşesine ziyaretler gerçekleştiriyoruz. İlimizin en ücra köşesindeki köylerimizin, mezralarımızın yöneticisi durumunda olan, halkımızın seçmiş olduğu, devletle halkın birleştiği birinci nokta diyebileceğimiz muhtarlarımızla bir araya gelmek büyük önem arz ediyor. Sizler halkın oyları seçilen insanlarsınız. Halkın sorunları en yakından bilen, takip eden çözümü için valilik ve kaymakamlık nezdinde, askeri ve emniyet nezdinde girişimlerde bulunan insanlarsınız" şeklinde konuştu.

Muhtarlarla buluşmaktan mutluluk duyduklarını belirten Vali Toprak, "Sorunlar üzerinde fikir alış verişinde bulunalım. Önerileriniz varsa onları değerlendirelim. Çözebileceğimiz konular varsa burada takip edip yerelde bu işi halledelim. Bizi aşan konular varsa da gerekli devlet makamlarına girişimlerde bulunmaya çalışalım" dedi.

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Ortaay'ın da katıldığı toplantı, açıklamanın ardından basına kapalı devam etti.