Ankara -7 / 6 °C

Yaralı Puhu Kuşu Tedavi Altına Alındı

Yüksekova’da, vatandaşlar tarafından yaralı bulunan kuş, Yüksekova Belediye veterineri tarafından tedavi altına alındı.
13 Mart 2017 / 15:21

Bir süre önce vatandaşlar tarafından bulunan puhu kuşu, bir araçla Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimliğine teslim edildi. Veteriner Hekim Kaçan tarafından puhu kuşunun kanadında kırık olduğu ve bu nedenle uçamadığı belirlendi.

Puhu kuşunun nadir görülen bir tür olduğunu söyleyen Kaçan, Kanadının kırık ve yaralı olduğunu gördüklerini belirtti.

Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi, Hekim Kaçan, “Kuşu tedavi etmeye çalışacağız ve yarasını kapatmak için elimizden geleni yapacağız. Bir iki hafta gerekli bakım ve beslenmesini yaptıktan sonra doğal yaşam alanına bırakmayı düşünüyoruz. Umut ediyoruz ki eski haline kavuşup tekrar uçar buna vesile olursak çok mutlu olacağız" şeklinde konuştu.