Ankara -1 / 10 °C

Yaralı Şahin kuşu tedavi edildi

Hakkari’de duyarlı vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan şahin tedavisinin ardından doğaya bırakılırken, doğanın tedavisine ise devam ediliyor.
17 Ekim 2017 / 10:20

Bazı duyarlı vatandaşlar tarafından yaralı bulunan Şahin, Doğan kuşu için Hakkari Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerini harekete geçti.

Yaralı kuşları duyarlı vatandaşlardan teslim alan Hakkari Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü. Burada veteriner hekim Faysal Cindoğlu ve beraberindeki ekipler kuşların hemen tedavisine başladılar.

Ayağında ve kanadında yara bulunan Şahin Kuşu tedavi edilerek tekrar doğadaki özgürlüğüne bırakılırken, kanadında saçma parçası bulunan Doğan kuşu ise tedavi altına alındı. Tedavisi tamamlana kuşun daha sonra doğaya salıverileceği belirtildi.

Avcılık ahlakının da bulunduğunu belirten yetkililer, görülen her kuşa ateş açılmaması gerektiğini belirterek, vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırdı. /hakkarihabertv

sahik-kusu-m.jpg