Yüksekova Belediyespor için Anlamı Gece

Yüksekova Belediye Spor Dayanışma ve Yardımlaşma gecesi İstanbul Grand Cevahir Otelde düzenlenen bir kokteyl ile gerçekleşti.
20 Eylül 2017 / 13:36

Yüksekova Belediye Spor Dayanışma gecesi İstanbul Grand Cevahir Otel’de düzenlenen bir organizasyonla gerçekleşti. İstanbul Hakkari İl ve İlçeleri Dernek Başkanı Şemsettin Demir önderliğinde düzenlenen geceye sadece Hakkarili değil birçok bölgeden katılan iş adamları da destek verdi. Gecenin onur konukları ise AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, TBMM Meclis Başkan Vekili- CHP Milletvekili Akif Hamza Çebi, 24. dönem Milletvekili Faik Tunay, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak oldu.

Şuan da Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de mücadele eden ve ilk hedefi 3. Lig’e yükselmek olan Yüksekovaspor’u hedefleri doğrultusunda daha ileriye taşıyabilmek amacıyla gerçekleşen gece, katılımcılar için hazırlanan 13 dakikalık il tanıtım sinevizyon gösterisi ile başladı. Gösteri sonrası konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan ilk isim Yüksekova Belediyespor Başkanı Fevzi Yıldırım oldu.

Hedefimiz şampiyonluk!

Yüksekovaspor için düzenlenen bu özel geceye katılım sağlayan herkese teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan başkan Yıldırım, "Yüksekova Belediye Spor Kulübü olarak Bölgelesel Amatör Lig’de hedefimiz şampiyonluk. 2017- 2018 sezonunda Türkiye Ziraat Kupası’nda iki maç oynadık. İlk maçta Tatvan Gençlerbirliğini 3-0 yendik ve ikinci tura yükseldik. İkinci turda deplasmanda Cizrespor’a 1-0 mağlup olduk. Mağlubiyetler bizi hiç yıldırmadı. İnanıyorum ki koyduğumuz hedefe sizlerin desteği ile ulaşacağız ve bu sezon ilimize şampiyonluk yaşatacağız. Bugüne kadar yanımızda olan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gelen de gelmeyen de sağ olsun!

Kulüp başkanının ardından gecenin düzenlenmesinde büyük emeği ve katkısı olan İstanbul Hakkari İl ve İlçeleri Dernek Başkanı Şemsettin Demir mikrofonu eline aldı. Sözlerine ‘spor kardeşliktir’diyerek başlayan Şemsettin Demir, bu organizasyonun Yüksekovaspor için bir yardım ve dayanışma gecesi olduğunu bir kez daha hatırlatarak destek olanlara, davetlerine icabet edenlere teşekkür, söz verdiği halde gecede yer almayanlara ise inceden bir serzenişte bulundu.

Ne Hakkari’yi ne de Hakkarilileri hiçbir platformda yalnız bırakmayan, mümkün oldukça tüm davetlere katılarak gereğini yerine getirmeye çalışan vali Cüneyit Orhan Toprak ise konuşmasına, katılım az olsa da erjimizi kaybetmeyeceğiz, gelenlere teşekkür edeceğiz diyerek başladı.

"Yüksekovaspor'a destek olamayacaksak..."

Vali Toprak, “Yüksekovaspor’a destekten ziyade İstanbul’daki hemşerilerimizle bir araya gelmek, görüşmek, kaynaşmak, fikir alışverişinde bulunmak ve aynı ortamda bulunmayı arzu ettiğimiz için burada yer aldık. Zaten Yüksekovaspor’a sahip çıkamayacaksak Hakkari’de valilik yapmaya gerek yok. Önemli olan sizlerle beraber olmaktı. İnanarak söylüyorum ki Hakkari’li kardeşlerimizin genlerinde, genetiğinde belki coğrafyanın etkisi de var bilemiyorum ama spora büyük bir yatkınlık var. İl genelinde 12 binin üzerinde lisanslı sporcumuz bulunuyor. Bunların 1250 tanesi de aktif olarak sporun içinde yer alıyor.Bir çok branşta, farklı spor dallarında 38 tane de milli sporcumuz var. Bizde her zaman spor ve sporcunun yanında yer almaya devam edeceğiz. Yüksekova Belediyespor bizim kulübümüzür ve ileriye gitmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

Trabzonspor'dan kardeşlik adımı!

Gecede bir sürprizde Trabzponspor Kuzey Yıldızı derneğinden geldi. Dayanışma organizasyonuna 30 adet bordo-mavili forma yollayan dernek başkanı İsmail Turgut öksüz, Yüksekova Belediye Spor ile kardeşlik körüsü için ilk adımı atarak ilerleyen günlerde Hakkari’ye Trabzonspor Futbol Okulu’nun açılması içinde gerekli girişimleri yapacağının mesajını verdi.

Plaketler verildi, şemmame oynandı!

Yüksekova Belediyespor’a destek gecesi adı altında yapılan organizasyonda açıkarttırma ile satışa sunulan 30 adet Yüksekova Belediyespor armalı formayı 50 bin TL karşılığında Çorumlu iş adamı Rüstem Emekçi satın alarak futbol kulübüne önemli bir katkı sağladı.

Ana sponsorluğunu Hedef Yapı sahibi Teoman Zeydan ve Genç Grup Başkanı Ramazan Kümek’in üstlendiği dayanışma gecesine, Eski vekil, Başbakan danışmanı Muhsin Kızılkaya, Yüksekova Belediye Spor Kulübü As Başkanı Avukat Uğur Zeydan birçok iş adamı ve Hakkarili vatandaşlar katıldı. Gece plaket sunumun ardından halk oyuncları ile sona erdi.

HABER: Elif Neslihan SAĞIR Kaynak: Türkiyehabermerkezi.com