Yüksekova Belediyespor'un hedefi üst lige yükselmek

Bölgesel Amatör Lig 1.Grupta mücadele eden Yüksekova Belediyespor, sezonu lider bitirip üst lige çıkmayı hedeflerken, kulüp Başkanı Abdurrahim Bor maddi sıkıntı yaşadıklarını belirterek “Halkımız takımımızı sahiplenmeli” çağrısında bulundu.
11 Kasım 2015 / 08:35

Türkiye Bölgesel Amatör Lig 1.Grupta mücadele eden Yüksekova Belediyespor bu sezon oynadığı futbolla göz dolduruyor. Oynadığı maçlarda başarılı performans sergileyen Belediyespor, 4’ncü haftası tamamlanan ligde 10 puan ile lider durumda bulunuyor.

Grubun namağlup 3 takımından biri olan Belediyespor, sezon sonunda grubu lider bitirip üst lige çıkmayı hedefliyor. Sahasında oynadığı maçlarda taraftar desteğini iyi kullanan Belediyespor oyuncuları ise yoğun tempo ile çalışmalarını sürdürüyor.

Her maça final gözüyle baktıklarını belirten kulüp antrenörü Ahmet Önver, grupta lider durumda olduklarını hatırlatarak emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

'TARAFTARLARIMIZIN İLGİSİ MEMNUN EDİYOR'

Yüksekova’da iklim şartlarının elverişsiz olmasından dolayı zorluklar yaşadıklarını ifade eden Önver, “Taraftarların bize gösterdiği ilgi ise bizi memnun ediyor. Çalışmalarımızı aksatmıyoruz, idmanlarımıza devam ediyoruz” dedi.

Takım olarak cezalı ve sakat oyuncu konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Önver, “Onları diğer maçlara yetiştirmek zor oluyor. Ama geniş bir kadromuz var ve her oyuncumuza güveniyoruz. Alt yapı çalışmalarına da önem veriyoruz. Kulübümüzün alt yapı bünyesinde 150 futbolcu bulunuyor” şeklinde konuştu.

Önver ayrıca taraftarlara kulübü desteklemeye devam etmeleri çağrısında bulundu.

'MADDİ SIKINTILAR YAŞIYORUZ'

Kulüp başkanı Abdurrahim Bor ise ligde güçlü takımların yer aldığını belirterek, “Devlet destekli takımların çok büyük bütçeleri var. Bizim ise sahip olduğumuz tek bütçe Yüksekova Belediyesi’nin yaptığı bağışlardır. Bu konuda çok büyük zorluklar yaşıyoruz. Takım olarak, teknik ekip olarak bir sıkıntımız yok. Maddi sıkıntı içerisindeyiz. Belediye dışında kimseden yardım gelmiyor. Bu takım sadece belediyenin değil bu halkın takımıdır. Herkesin bu takımı sahiplenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haftasonu Tatvan Gençlerbirliği ile zorlu bir maç oynayacaklarını ifade eden Başkan Bor, taraftarlara destek çağrısında bulundu./Yuksekovahaber