Yüksekova'da 29 Ekim Kutlamaları

Yüksekova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
29 Ekim 2019 / 18:55

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa Yüksekova Cumhuriyet Savcısı Ali Biçer, Garnizon Komutanı Albay Hasan Koyuncu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Çiçek, İlçe Emniyet müdürü Haluk Baş, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum amirleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekili Sayın Osman Doğramacı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmalarında: Kaymakamımız Sayın Doğramacı, “Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan için, Din için, Bayrak için can vermeyi canına minnet bilen aziz Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Ülkenin, üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman iç ve dış düşmanları, Sevr sevdalıları her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir. Mehmet Akif’in “Top Bile Sindiremez” dediği toplu vuran yürekler sayesinde bu oyunlar boşa çıkarılmıştır. Bundan sonra yapılacak planlar da, birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece, bozulmaya mahkûmdur. Hiçbir olumsuzluk bizi ümitsizliğe sevk etmemelidir. Birlik, beraberlik, sevgi ve saygı içerisinde, binlerce yıllk çok zengin bir mirastan gelen değerlerimizin kıymetini bilerek çok çalışmalıyız. Kendimizi küçük görme hastalığından da kurtulmalıyız, umut dolu yarınları ancak bu şekilde inşa edebiliriz. Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet milletin kendisidir. Bu aziz millet, Cumhuriyeti benimsemiş Demokrasiyi şanlı tarihinden miras almış ve onun bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetimizin temel hedefi kendini bilen görevlerini yerine getiren haklarını kullanabilen öz güveni gelişmiş, vicdan ve basiret sahibi üretken bireyler inşaa etmektir. Geçen 96 yılda, çok önemli mesafeler aldık. Son derece sınırlı imkânlarla kurulan, uluslararası zeminler de yaşama ihtimali tartışılan ve geleceğinin belirsiz olduğuna inanılan, savaş yorgunu ve yeniden oluşturulmaya çalışılan bir devlet değiliz. Bu gün 96 yaşını tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti devleti tarihi ve kültürel değerleri ile pek çok ülkeyi kıskandıracak derecede güzel ve güçlüdür. İnanıyorum ki, geçmişte farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, büyük bir hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, birbirimizle sımsıkı kenetlenerek, daha güçlü bir Türkiye’yi inşa edeceğiz ve daha güçlü bir Türkiye ise barış ve huzur dolu bir dünyanın kapısını aralayacaktır. Unutmayalım ki biz hep birlikte Türkiye’yiz ve tüm Dünyanın geleceğiyiz” İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi sunuldu. Öğrencilerin Oratoryom gösterilerini sergilemesinin ardından program son buldu.