Yüksekova'da Asfalt Çalışmaları Başladı

Yüksekova’nın en büyük sorunu olan yollar için kollar sıvandı.
26 Ekim 2019 / 17:01

Yüksekova’nın en büyük sorunu olan yollar için kollar sıvandı. Yolların yapımı için zemin hazırlıkları başlatıldı.

Yüksekova Belediyesinin ve Hakkari Valiliğinin girişimleri sonucu Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün destekleri ile bu günden itibaren Sıcak Asfalt (BSK) çalışmalarının başlaması için zemin hazırlama çalışmaları başlatıldı.

Zemin hazırlıkları bitirildikten sonra asfalt dökümü başlayacak ve hava şartları el verdikçe sırasıyla ilçede tüm yollarda asfalt çalışması yapılacak.

Başlatılan çalışmayı Yüksekova Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Osman Doğramacı yerinde takip etti.

Sayın Doğramacı’nın, yaptığı açıklamada, Yüksekova'nın yollarının ilçenin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Altyapı ile ilgili çalışmalar bittikten sonra yollar ile ilgili sıkıntıları daha net gördüklerini ifade eden Doğramacı, şöyle konuştu:

"İnşallah bütün kurumlarımızla, Karayolları Genel Müdürlüğümüzle ve Valiliğimizin bizlere verdiği destekle çalışmaya başlıyoruz. Eğer iklim şartları da el verirse kar yağmadan yollarımızla ilgili ciddi bir çalışma başlatacağız. Cengiz Topel Caddesi'nde daha önce planlanmış olan projemizi hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Mevsim şartlarının kısa. Biz bu mevsimin sonuna gelmiş durumundayız. Yollarımız İnşallah her halükarda daha güzel bir şekilde yapılacak. Yüksekovalıların içleri bu konuda müsterih olsun. İnşallah çok yakın zamanda bu çamurdan ve sıkıntılı görüntüden kurtulacağız” dedi.