Yüksekova'da Çocuklara Yönelik Anket

Yüksekova'da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, sokakta çeşitli iş kollarında çalışan çocuklar ile, yaşadıkları sorunlar ve buna yönelik çözümleri belirlemek amacıyla anket çalışması başlatıldı.
11 Temmuz 2017 / 14:14

Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli 10 kişilik Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ekibi, sokakta ve çeşitli iş kollarında çalışan çocukların sosyo-ekonomik ve psiko-sosyal durumlarını analiz etmek için ilçede anket çalışması başlattı. İlçenin birçok noktasında yaşları küçük çocuklarla görüşmeye başlayan ekipler, çocukların aileleri ile arasındaki sorunları ve taleplerini dinledi.

Yapılan anket çalışması sonrası çocukların aileleri ile birtakım görüşmeler yapılacağını belirten Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekipleri, bu görüşmeler neticesinde ailelerin ne tür sorunlara sahip olduğunun tespit edilmesi ve bu sorunların çözümüne yönelik uygun olan sosyal hizmet modelinin uygulanmasının amaçlandığını belirtti.