Yüksekova'da İçme suyu Şebekesi Yenileniyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, içme suyu şebekesinin yenilenmesi için çalışmalara başlandı.
12 Nisan 2017 / 15:16

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, içme suyu şebekesinin yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

İller Bankasınca 6 Ocak'ta ihalesi yapılan içme suyu şebekesinin yenilenmesi projesinde kullanılacak çelik borular, yüklenici firma ekiplerince ilçeye getirildi.

Ekipler, farklı mahallelere indirilen boruların döşenmesi için iş makineleriyle Yeşildere Mahallesi'nde belirlenen noktalarda kazı çalışması yaptı.

3 terfi merkezi, kaptaj odası, toplama deposu, 28 debi ölçüm odası, 20 tahliye, 16 vantuz, 2 branşman odası, 2 bakiye klor odası ve su deposunun yer aldığı projenin bir yılda bitirilmesi hedefleniyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin imarı için hazırlanan bazı projelerin tamamlandığını, bazı projelerin de tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi.

Başkan Kaşıkçı, “Bilindiği üzere Yüksekova’da artık şeytan taşlama dönemi değil hizmet dönemi başlamıştır. Bu hizmet döneminde biliyorsunuz Sayın Başbakanımızın iştirakiyle konutlar için temel atma töreni yaptık. Su ve kanalizasyonla ilgili bütün yer tespit işlemleri yapılmıştır. Bugün itibariyle başladık. Su borularımız geldi. Müteahhidimiz de bugün ilk kazmaya vurdu. Herkesin evindeki musluğundan temiz bir şekilde içebileceği bir suya kavuşturacağız ilçemizi. İlçemize, Yüksekovalı hemşehrilerimize hayırlı olsun. Su başladı, önümüzdeki haftalarda kanalizasyon, atık sular ve arıtma ile ilgili ilk kazma vurulacak. Yolla ilgili yine önümüzdeki süreçte çalışmalar başlayacaktır" dedi.