Ankara -7 / 6 °C

Yüksekova'da ilk özel Banka Şubesi Açıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ilk özel banka şubesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
09 Mart 2017 / 13:52

İlçenin İpek yolu üzerinde bulunan şube açılışına Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova Eski Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Ak Parti ilçe Başkanı Müslüm Ortaay, CHP ilçe Başkanı Ali Baygüneş, Yüksekova Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Salih Özdemir, Esnaf Sanatkârlar odası Başkanı İrfan Sarı, Kurum amirleri, muhtarlar, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Kaşıkçı, Yüksekova'nın farklı bir havaya girdiğini ve farklı bir gündeme geldiğini belirterek, “Yüksekova yeni iş yerleriyle ekonomiye olan katkısıyla konuşulmaya başlanacak” dedi.

Kaşıkçı,” Bankacılık bir yerde geliyorsa, yeni şubeler açıyorsa, banka bir yere gelmişse orada artık ekonomi hayat vardır, ekonomi iyiyi gidiyor, gelişiyor, kalkınıyor demektir. Deniz Bankamızda burada ilk şubesini açıyor ve inşallah esnaflarımız için, insanımız için, bütün Yüksekovalılar için inşallah büyük katkılar sunar” dedi.

"İlçemizde yeni bankaların şube açmaları bizleri sevindirdi" diyen Kaşıkçı,” Yüksekova'nın geniş potansiyeli ortaya çıktığı bir döneme girdiğimizin en büyük işaretidir. Yüksekova sınır kapılarıyla iki ülkeye komşu olan talihli bir ilçemiz, Irak'a sınırımız var, İran'a sınırımız var, bunun yanında Esendere sınır kapımızda modernize edildi ve bundan sonra alt yapısının her şeyi ile bittiği güzel bir Yüksekova'nın, aydınlık bir Yüksekova'nın geleceğine yeni katkı sunacak bu bankamızın da ilçemize hayırlı uğurlu olsun, esnafımıza hayırlı olsun, Deniz bank ve bankacılık ailesine hayırlı olsun” şeklinde konuştu.