Yüksekova'da Kanalizasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Yüksekova’da kanalizasyon hattı çalışmaları devam ediyor.
08 Mayıs 2017 / 15:09

İlçenin altyapısının oluşturulması için hayata geçirilen kanalizasyon projesinde, dördüncü firma da çalışmalarına start verdi.

İhaleyi alan Yetkili firmaya bağlı ekipler, Esenyurt Mahallesi yolundaki YSE Caddesi'nde kurban keserek, iş makineleriyle kazı çalışmalarına başladı. Çalışma alanına gelen Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan çalışanlara kolaylıklar dileyerek hepimize hayırlı uğurlu olsun dedi.

Çalışmayı yerinde takip eden, Yüksekova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Cemil Özer, “Projenin 7 ay içerisinde bitirilmesi için çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüleceğini aktaran Özer, İlçedeki içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Bugün dördüncü firmamız da çalışmalara başladı. İlçede yürütülen çalışmalardan dolayı vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. İçme sularımız gündüz saatlerinde kesilecek gece yeniden sular verilecek. Her tarafta çalışma olduğu için sıkıntılarımız oluyor. İnşallah hep beraber bu çalışmaları yürütüp sonuna getireceğiz” dedi

Firma yetkilisi Fahrettin Çaprak “Çalışmalarda kullanacağımız her türlü ekipmanımız gelmiş durumda. Burada hızlı bir şekilde işimi tertemiz bitirmeyi düşünüyoruz. İlçedeki birinci etap yağmur suyu ve kanalizasyon çalışması yapıyoruz. Yaklaşık 30 kilometre civarında bir işimiz var. Bugün ilk kazmayı vurduk, üç ekiple çalışacağız” dedi.