Yüksekova'da 'Kenger Sezonu' başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, bahar aylarında yüksek kesimlerde yetişen otlar, dar gelirli ailelerin geçim kaynağı haline geldi.
07 Mart 2018 / 13:13

Bahar mevsiminin gelmesiyle bölgenin yüksek kesimlerinde yetişen "gulik,kenger,hevlız ve benzeri bitkiler, işsizlere geçim kaynağı oldu.

Şemdinli'nin Derecik beldesinde, yüksek kesimlerde yetişen otları mayıs ayına kadar toplayan vatandaşlar, bu otların sağlıklı olması ve farklı yemeklerde kullanılması nedeniyle ilgi gördüğünü ifade etti. Topladıkları yemekli otları 5 TL fiyatla Yüksekova ve Şemdinli ilçesinde tezgâhlardaki yerini aldı.

Yemekli otların şifa kaynağı olduğunu belirten Murat Akkurt isimli vatandaş, “bu otlar tamamen şifa kaynağıdır, her türlü yemeklerde kullanılabilir” dedi.