Yüksekova'da odun ve kömür satışları arttı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde soğuk havaların kendini hissettirmeye başlaması, odun ve kömür satışlarına yansıdı.
12 Ekim 2017 / 08:29

İlçede, son zamanlarda havaların soğumaya başlaması ile birlikte, Yüksekovalıları kış telaşı sardı.

Kış mevsiminin çetin geçtiği ilçede, vatandaşlar şimdiden kömür ve odun almaya başladı.

Son yıllarda odun ve kömür fiyatlarında artış yaşanmadığını ifade eden odun-kömür satıcısı Oktay Örgün, yurt genelinde son yıllarda kömür fiyatlarının aynı olduğunu söyledi.

Kömürün ton fiyatının 450 lira ile 650 arasında değiştiğini ifade eden odun-kömür satıcısı Örgün, fiyatların uygun olduğunu ifade etti.

Bölgede kış mevsimin soğuk geçmesi nedeniyle yakacağa ilginin fazla olduğunu vurgulayan Örgün, “Bugünlerde biraz havalar soğuyunca kış hissedildi, yakacaklar ilgi gördü. Bölgede ciddi bir kış soğuğu yaşamaya başladık. Vatandaşlarımız da kömür ve odunlarını almaya başladılar.” diye konuştu.

Kar yağmadan, soğuklar gelmeden kömür almayı tabiri yerindeyse vatandaşın günah gibi algıladığını aktaran Örgün, “Kar başladığında herkes kömürcü ve odunculara akın ediyor. Şu aralar satışlar arttı” dedi.

Kömür satışlarından yüzü gülen kömürcü çırağı Bilal Sancar ise, okul dışında boş zamanını burada odun kömür yükleyerek geçirdiğini ve okul harçlığını kazandığını belirtti.