Yüksekova'da Okul Bahçeleri Parka Dönüştürülüyor

Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından13 okulun bahçesine oyun grupları kurularak banklar yerleştiriliyor.
11 Kasım 2017 / 20:25

Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından "Her okulda bir park" proje kapsamında 13 okulun bahçesine 3-15 yaş grubu çocuklar için oyun grubu kuruyor.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan yapılan parkları kontrol etti.  Öte yandan parkta oynayan çocuklara oyuncak hediye ettiler.

Daha sonra "kitap kafe"ye geçen Kaşıkçı, burada ders çalışan çocuk ve gençlerle bir süre sohbet etti.

Kaymakam Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, park yenileme çalışmaları kapsamında çocuk oyun alanı, spor aletleri ve yeni oturma alanı düzenlemeleri ile ilçeye farklı bir hava kazandırdıklarını söyledi.

İlçeyi ilk defa insanların spor yapabilecekleri alanlara kavuşturduklarını anlatan Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız kaydıraktan kaydığı zaman çamurun, toprağın içine inmeyecek. Onları tertemiz ortamda oyun oynayacak parklara kavuşturduk. Parkları sadece gezilecek bir alan olarak değil, çocuklarımızın eğleneceği, nefes alacağı yerler olarak düzenledik. Büyüklerimizin, anne ve babaların da vakit geçirebileceği sosyal alan olarak dizayn ediyoruz."

Kaşıkçı, "Her okulda bir park" projesi başlattıklarını, bu kapsamda ilçedeki 13 okulun bahçesini park alanı olarak dizayn edeceklerini, 6 okul bahçesinde çalışmanın tamamlandığını aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksekova Belediyesinin iş birliğinde açılan "kitap kafe"ye gençlerin ve çocukların ilgi gösterdiğini vurgulayan Kaşıkçı, "Gayet güzel bir ortam olmuş. İnşallah bu ortamda güzel dereceler yapacak öğrenciler yetiştireceğiz. Bakanlığımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim." diye konuştu.

Yüksekova