Yüksekova’da resim ve fotoğraf sergisi

Yüksekova’da kadın konulu resim ve fotoğraf yarışması için sergi düzenlenirken, jüri heyeti tarafından birinci gelen fotoğraf ve resimler belirlendi.
07 Mart 2019 / 08:12

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için kadın temalı resim ve fotoğraf yarışması düzenlendi. Yüksekova Kaymakamlığı desteği ile Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği ile Sosyal Etki Ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen yarışmaya birçok kişi başvururken, katılımcıların ürünleri sergilendi. Yüksekova Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nde düzenlenen sergiye, fotoğraf ve resim sahipleri ile sanatseverler katıldı.

Sergilenen 85 sanat ürünü jüri heyeti tarafından incelenirken, dört farklı dalda birinci olan fotoğraf ve resimler belirlendi. Karışık teknik kategorisinde İhsan Altıntaş, kara kalem kategorisinde Hamit Altıntaş, yağlı boya kategorisinde Bilal Kara ve fotoğrafçılık dalında Derya Taşar'ın sanatsal ürünleri birinci seçildi. Birinci seçilenlere ödüllerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenecek etkinlikte verileceği belirtildi.

Serginin ardından katılımcılara kokteyl verildi.