Yüksekova'da 'Riskli gebelik' polikliniği açıldı

Yüksekova ilçesi Devlet Hastanesi' nde, doğum riski taşıyan gebe anne adayları için, ‘Riskli Gebelik’ polikliniği hizmete açıldı.
06 Şubat 2018 / 14:35

Yüksekova ilçesi Devlet Hastanesinde, gebe anne adaylarının tespit edilmesi ve bebek ölümlerini minimize etmak amacıyla,'Riskli Gebelik' polikliniği hizmete açıldı.

Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Celal Yücel Batmacı,doğum oranı yüksek olan ilçede, gebelik riski taşıyan anne adaylarını tespit etmek için böyle bir poliklinik açtıklarını söyledi.

Batmacı,“Amacımız,  bu risklerin daha önceden belirlenmesi ve bu risklere yönelik tanı tedavi ve takiplerinin yapılması.Bu uygulama bir nevi ildışına olan sevkleri de azaltmaktır. Çeşitli nedenlerle hastaneye ulaşmakta güçlük çeken anne adaylarının takip ve tedavisinin hastane şartlarında,  çağdaş ve üst düzey standartlarda vermektedir. Polikliniğin açılmasında desteklerini bizden esirgemeyen Sağlık Müdürümüze teşekkür ediyoruz." dedi