Yüksekova'da vatandaşlar parklara akın etti

Yüksekova’da havaların ısınmasını fırsat bilen vatandaşlar, hafta sonunu parklarda değerlendirdi.
15 Nisan 2019 / 10:33

Kış mevsiminin uzun ve çetin geçtiği Yüksekova’da havalar ısınması vatandaşları sevindirdi. Sıcak havaları fırsat bilen vatandaşlar, parklara akın etti. İlçenin en önemli dinlenme alanı olan Avaşin Parkı, haftasonunda dolup taştı. Güngör Mahallesinde bulunan parka  gelen vatandaşlar, uzun süren kışın stresini dinlerek attı.

Yeni evlenen bir çift ise,  hatıra fotoğrafı çekmek için Avaşin Parkı’nı tercih etti. İstanbul’da yaşadığını belirten Sezer Sağkol isimli damat, “Eşim oralı. İzinlerimiz bu ayda olduğu için mecbur bu ayda düğünümüzü yaptık. Şuan hava sıcak. Normalde dış çekim yapmayacaktık ancak havalar ısınınca biz de burayı tercih ettik, buraya geldik” dedi.

Gelin Kader Sağkol ise, “Umduğumdan daha güzel bir yer. Akşamları sert ama gündüz güzel. Düğün için buraya geldim. Çekim için burası güzel bir ortam. Hem havası güzel hem insanlar cıvıl cıvıl. Çekim için yeşillikleri de mevcut” ifadelerini kullandı.

Ailesi ile parka dinlenmeye gelen Bülent Atalay isimli vatandaş ise, “Yüksekova’da fazla etkinlik yok. Ama en azından böyle bir parkımız var. Çocukları burada görmek büyük bir heyecan, büyük bir çoşku. Baharın gelişinin ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Çünkü çocukların yüzündeki o gülüşü, tebessümü görebiliyorsunuz. Tüm halkımızı buraya davet ediyoruz. Tek eğlence yerimiz burası” dedi.

Kış mevsiminin kötü geçtiğini kaydeden Atalay,” Yazı beklerken her defasında kışı yaşadık. Güneşin çıktığını görünce herşey iyiye gitti. Umarım herşey daha iyi olur. Sıcak hava çok iyi geldi. En azından kemikleirmizi ısıttı, kendimize gelebildik” dedi.

Parkta arkadaşlarıyla gitar çalıp şarkı çalan Bedran Türfent isimli genç, “5-6 aydır şu zamanı bekliyoruz. Havaların düzelmesiyle beraber buralara gelip kendi aramızda etkinlik yapmayı düşünüyorduk. Kış bırakmadı, kıştan dolayı kimse bir şey yapamıyordu. Bugün toplanıp arkadaşlarla  etkinlik yaptık aramızda. Hergün böyle bir şey olsa, Yüksekova’da sanat çok gelişir. HavaKış mevsiminde çok sıkıldık, dostlarımızı göremedik. Hava böyle olduğu sürece her haftasonu burada olmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kış mevsiminin çok zor geçtiğini kaydeden Fatma Kamali ise, “Günde 4 mevsim yaşıyorduk. Yaz bir türlü gelmedi. Bugün havalar çok güzeldi, biz de değerlendirmek istedik. Daha da gelmeyi düşünüyoruz. Ramazan akşamlarında sık geliriz. Kış mevsiminden sonra bugün bu hava çok iyi geldi. Yüksekova’da gezecek çok yer yok, herkesi buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.