Ankara -5 / 9 °C

Yüksekova'dan Elazığ'a Yardım Eli

Elazığ Sivrice’de 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası, Yüksekova Kaymakamlığı ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası ( YÜTSO) işbirliğinde Elazığ ve Malatya için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemeler kamyona yüklenerek Elazı
30 Ocak 2020 / 15:38

Yüksekova Kaymakamlığı ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası ( YÜTSO) işbirliğinde Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için başlatılan kampanya ile birlikte, Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığıyla içinde gıda, battaniye, bebek bezi, ısıtıcı, giysi, gibi ihtiyaçların yer aldığı malzemeler "Kardeşlerimizin Yanındayız" pankartının yazılı olduğu kamyonla Elazığ'a doğru yola çıktı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Osman Doğramacı,  Burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Geçen hafta Elazığ ve Malatya da elim bir afet gerçekleştiğini söyledi.

Yüksekova da bu konuda toplantılar yaptıklarını ve bu gibi durumlarda hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Sayın Doğramacı, “Depremle yüz yüze geldi orda kardeşlerimiz. O günden bu güne kadar da Yüksekova ile ilgili konuştuk. Deprem, özellikle deprem hattında olan, şehirlerin başına gelecek olan kaçınılmaz bir olaydır. Olay o güne geldiğinde, Allah hazırlıklı olmayı nasip etsin. Her açıdan hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu afetten sonra Depremzede kardeşlerimizin beklentisi bizim onların yanında olduğumuzu göstermektir. Bu gün de Yüksekova olarak biz, Bir Karınca misali; bir damla da olsa kardeşlerimize ellerimizi uzatıyoruz. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Cumartesi yaptığımız toplantıda da konuştuk ve Yüksekova olarak biz ciddi bir risk altında olduğumuzu belirttik. Bu gün biz kardeşlerimizin yanında olursak yarında onlar bizim yanımızda olacaklardır. Allah o günleri göstermesin. Yüksekova olarak kardeşlerimizin yanındayız ve tüm bir Yüksekova olarak bir kampanya başlattık. Karınca kararınca ilçemizin kendi imkânlarınca, güzel bir kampanya oldu. Çok kısa bir sürede, yaklaşık 3 günde gerçekleşen bir yardım kampanyasıydı”

Sayın Doğramacı, “Bu gün içerisinde Battaniyeden, gıdadan, çocuk bezinden, ısıtıcılardan, kışlık elbiselerinden ve bebek bakım malzemesine kadar; birçok yardım malzemesinin olduğu bir kamyonumuzu uğurlayacağız inşallah. Tabii bundan sonra her şey yeni başlıyor. Bizde Yüksekova olarak Depreme hazırlanacağız. Binalarımızla hazırlanacağız, gençlerimiz ve gönüllülerimizle hazırlanacağız. Bütün STK’lılarımızla birlikte Bilinçlendirme faaliyetlerimiz olacak. İtfaiye’mize, AFAD’ımıza, Umke’mize gönüllü gençler yetiştireceğiz. O gün geldiğinde, Depreme hazır bir Yüksekova inşa edeceğiz İnşallah. Bununla ilgili çok ciddi kararlar da alacağız. Bu kararları almamızın tek sebebi ise yarın canlarımızın yanmamasıdır. Bu gün kendi sıkıntılı durumlarımızı gidermezsek, yarın bu sıkıntılı durumların altına kalacağız. O gün geldiğinde açıkçası hasarlı bina tespit etmek istemiyoruz. Şimdiden tespitlerimizi yapacağız. Sıkıntılı konularımızı çözeceğiz ki o gün geldiğinde hepimiz huzur içerisinde, Allah’a Şükürler olsun bu günü atlattık diyeceğiz. Biz Yüksekova’yı Depreme hazırlamak zorundayız. Depremden sonraki ilk gün, toplantı yaptık ve Yüksekova özelinde Deprem acil eylem planı hazırlıyoruz. Böyle bir durumda gönüllü olarak hareket edeceğimiz gençlerimizi yetiştireceğiz ve Yüksekova’yı geleceğe hazırlayacağız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Allah böyle günlerde kardeşliğimizi, beraberliğimizi, birliğimizi daim eylesin. Bütün burada emeği geçen Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odasından, Kurum ve Kuruluşlarımızdan, kişisel yardımlarda bulunan vatandaşlarımızdan Allah razı olsun, hepsine teşekkür ediyoruz. Bu önemli bir şeydi Karınca misali nerede olduğumuz bilinsin. Nerde olduğumuzun yanı sıra, bunun bir kervan olduğunu unutmamak gerek. Bu gün Elazığ olur yarın başka yer olur. Ama biz hep beraber olacağız. Allah yardımlarımızı kabul eylesin. Vefat eden kardeşlerimize Allah Rahmet eylesin, Hastanede şifa bekleyenlere de Allah şifalar nasip eylesin. Biz tüm Yüksekovalılar olarak Elazığ, Malatya’nın Pütürge’nin ve Sivrice’nin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Yüksekova olarak geçmiş olsun diyoruz. Allaha Emanet olun” dedi.

Konuşmanın ardından İlçe müftüsü Şakir Şahin tarafından depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua okundu.

Programa  Sivil toplum Kuruluşları, kurum amirleri, muhtarlar, ve vatandaşlar katıldı.