Yüksekova'ya Modern Aydınlatma Sistemi

Yüksekova Belediyesi tarafından yaklaşık 1 ay önce yapımına başlanan yeni şehir aydınlatma sistemi tamamlanarak hizmete açıldı.
15 Şubat 2019 / 01:08

Yüksekova Belediyesi tarafından başlatılan modern aydınlatma sistemi çalışmaları sona erdi. Çalışmaların sona ermesiyle beraber 3 gece test denemesi yapıldı. Test denemesiyle tüm eksikler giderilirken, bu akşam itibariyle ışıklandırma sistemi devreye girdi.

Işıklandırma sisteminin devreye girmesi için İpekyolu Caddesi Sabancı Kavşağında açılış töreni düzenlendi. Açılışa Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ramazan Kendüzler, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Hakkari eski milletvekili Esat Canan, AK Parti Belediye Başkan adayı Teoman Zeydan, STK temsilcileri, kurum amirleri katıldı.

Aydınlatma sistemi, Müftü Şahin’in okuduğu dua ile hizmete açıldı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Kendüzler, burada yaptığı konuşmada yeni şehir aydınlatmasının ilçe halkına hayırlı olmasını dileyerek, “Bu yatırımı yaparken ilçemizin kronikleşen alt yapı problemleri halledilmişti. Yüksekova halkımıza hizmet odaklı yaklaşım neticesinde, vatandaşlarımızın daha aydınlık gecelerde kendilerini daha güvende hissedebilmelerini sağlayabilmek için, 7 kilometre mesafede 216 ışıklandırma direğinden oluşan aydınlatma sistemini bugün hep beraber hizmete açıyoruz. Bizim önceliğimiz vatandaş. Bu yatırımlarda bizlere destek veren Sayın İçişleri Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Sayın Valimize, emeği geçen yetkililere, herkese şükranlarımı sunuyorum. Bunun yanında özellikle de Yüksekovalı vatandaşımıza teşekkür ederiz. Çünkü sabırla bu hizmetin sona ermesini beklediler. Yerel motifleri de kullandık. Ters Lale, Sat Gölü ve Kayak bizim yerel değerlerimiz. Hizmet toplamda 4 Milyon liraya mal oldu. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.